Foto's

Over Side

Het Terrace Elite Resort ligt in het oosten van de Turkse Rivièra. Dit populaire gebied in het zuiden van Turkije vormt de perfecte combinatie van strand, natuur en cultuur. De kust is rotsachtig, maar groen. In de directe omgeving van het resort vindt men veel schilderachtige katoen- en sinaasappelplantages. Het landschap is vlak, maar in het westen ligt het Taurusgebergte, waar men kan genieten van mooie tochten en excursies. Een leuke manier om de omgeving te verkennen is een jeepsafari door de Turkse Rivièra. U zult dan ook veel watervallen tegenkomen. Op enkele kilometers van het hotel liggen bijvoorbeeld de mooie Manavgat watervallen, die zeker ene bezoek waard zijn.
Het resort ligt op 500m van de kust, waar prachtige stranden te vinden zijn. Niet voor niets wordt de kust in het oosten van de Turkse Rivièra de Turquoise Kust genoemd; het water van de Middellandse Zee is er felblauw. De grillige kust is bezaaid met strandjes en baaitjes, dus ondanks het toerisme zijn er nog steeds rustige stranden te vinden. In de vele dorpjes aan de kust zijn voldoende faciliteiten voor watersport en duiksport.

De populaire badplaats Side ligt vlakbij het resort. Het oude centrum van deze stad staat vol met bezienswaardigheden. Lopend door de sfeervolle straatjes komt u veel Romeinse ruïnes tegen. U komt langs een oude tempel voor Apollo, de overblijfselen van het marktplein en natuurlijk langs het grote Romeinse amfitheater. Behalve van de rijke geschiedenis kunt u in Side ook genieten van het heerlijke Turkse eten in één van de vele restaurants en van het bruisende uitgaansleven. Side staat vol met gezellige bars en discotheken.

In de Turkse Rivièra heerst een aangenaam mediterraan klimaat met warme, droge zomers en natte, maar milde winters. Het hele jaar door is de temperatuur van de zee comfortabel. Op een zomerse dag kan het 35 graden Celsius worden.

Vergelijk Terrace Elite Resort bij 4 aanbieders Bekijk prijs